Thaimout på Ko Lanta

För fyra år sedan reste vi ned till Ko Lanta och firade in 2013 tillsammans med en av makens barndomsvänner, som tillsammans med sin familj tog en Thaimout från ”ekorrhjulet” i Sverige. Det var en fantastisk upplevelse. Nu fick vi möjligheten igen då en av makens goda vänner och fd kollega gör en Thaimout med sin familj.

Jpeg

Old town Lanta

Jag har önskat mig tillbaka till Ko Lanta sedan januari 2013. Vi har haft i särklass den absolut bästa snorklingen nere i Lanta, fantastiskt kristallklart vatten, och fina stränder, god mat (i synnerhet på Slowdown) och jag har alltså längtat lite grand tillbaka… Det är ju inte så att Ko Lanta är den enda paradisön att semestra på när en bor i Thailand, men det är i alla fall den ö där vi hört mest svenska under våra snart 5 år som boende i Bangkok och ätit väldigt god svensk mat.

Jpeg

Old Town Lanta

Än så länge är det väldigt, väldigt förmånligt att resa och leva i sydostasien och det är något familjen C är väldigt tacksamma över och försöker grabba tag i varje möjlighet vi får att ta en kortresa. En långhelg på Lanta- helt enkelt en fantastisk möjlighet att slå två flugor i en smäll.

Vi lyckades få ett rum på den resort där våra vänner bor; Slowdown och det är en mysig resort – bästa receptet för någon att komma i form är att tillbringa en långledighet tex föräldraledighet på Slowdown! Varje dag är det sportaktiviteter, löpträning, volleyboll, Bootcamp på stranden, yoga etc. Maken fick både löpträning och bootcamp medan jag njöt av att lyssna på mina ljudböcker, promenera längs stranden och socialisera med våra vänner, samt inleda barnens höstlov.

På dagarna är de äldre barnen i skola och då är föräldrarna hemma med de yngre barnen och klockan 14.00 är det full rulle då har de äldre barnen kommit hem. Sonen och våra vänners äldsta är födda samma år och de har jättekul i hop… dessa två ynglingar såg vi inte mycket av då våra vänners son skaffat ett gäng kompisar i samma ålder och det var främst beachvolleyboll för hela slanten … men som vår son uttryckte sig ”det här är ju najs, här hade jag lätt kunnat stanna ett halvår…”

Vi tog en halvdag i Old town Lanta där vi shoppade lite turismgrejor och fikade, annars var det mest poolhäng, beachvolley, god mat och umgänge med våra vänner som gällde. Vi hade hoppats på en snorkeltur, men vädret tillät inte. Det är fortfarande regnperiod och höga vågor som går in mot land… vilket ger dåligt vatten, åtminstone i den vik som vi höll till.

Vad jag upplever trist och sorgligt är det fatum att havet är värd för obeskrivligt mycket skräp- det spolas upp på stranden och där får det ligga tills vågorna tar det med sig tillbaka ut i havet igen. Det är sorgigt hur dåligt vi tar hand om vår jord ärligt talat.

Just nu har det också påträffats väldigt farliga maneter så det blev inget dopp i havet denna gång. Denna period är en lugn och behaglig period precis innan hordar av turister ankommer Thailand, men det ser inte ut som i resebroschyrerna under regnperioden… det turkosa och kristallklara vattnet och kritvita stränder visas upp under högsäsong…men det är meditativt att bara sitta och titta ut över havet och höra vågorna slå mot strand!

Nu är vi tillbaka hemma i förortsdjungeln. ISB har oktoberlov ett par dagar till och på fredag får vi besök från Sverige. Nu har vårt B&B öppnat igen och saxar sängplatser fram till nyårsafton. I år blir det inte hemresa för att fira jul i Skåne. Barnens farmor och mormor kommer, och min yngste storebror med dotter kommer för att fira julafton. Jul i Thailand är aldrig som julen hemma, men den känns bättre med besök.

Barnen i kristallklart vatten

Barnen i kristallklart vatten Lanta dec 2012

Annonser