Phuket- Sunwing Kamala beach resort

wpid-p_20150917_094033.jpgLördagen den 15 september 2001 gifte vi oss. Det var en av många underbara dagar i mitt liv. Sedan vi flyttade till Thailand har det visat sig att vår bröllopsdag infaller med någon långhelg för ISB och det innebär att vi försöker resa iväg hela familjen onsdag efter skolan eller torsdag i Arla morgontimma.

Förra året var (precis som detta år) maken inbokad och upptagen med många resor för jobbet, då möttes vi i Hanoi i år kom maken hem och packade upp och packade om resväskan mellan jobb och familjetid och vi reste tillsammans till  Sunwing Kamala beach på Phuket. Vi har varit på detta hotell vid ett tidigare tillfälle och är väldigt förtjusta i det och omgivningen är otroligt barnvänlig, stränderna är bra och inte exponerade i samma utsträckning som många turiststränder är med försäljare, dessutom är det långgrunt. I år blev det ett rum med direkt åtkomst till poolen och det var en höjdare! 

wpid-p_20150919_173300.jpg Det är inte längesedan vår Lillskrutta började simma och hon är fortfarande inte helt säker, men hon vill inte ha puffar längre utan vi har en flytkorv som hon kan hänga på när hon känner att hon blir för trött, oftast simmar hon utmed poolkanterna ”tryggt och säkert”. På hotellet var det en stor men grund pool precis utanför vårt rum och det var väldigt bra för henne.

På hotellet finns en jättestor pool, en liten plaskpool, en pool med vattenrutschkana och ett djup på ca 140 cm i djupaste delen, ytterligare en stor pool som är djupare och där det också finns vattenrutschkana, men även en del där det finns möjlighet att spela pool-volleyball, sedan är det poll-bar-pool och den var vid detta tillfälle under konstruktion men där finns också en vattenrutschkana samt att man kan sitta i poolen och beställa från baren.

wpid-p_20150919_151216.jpg

Stranden kommer man till om man följer hotellets anlagda gång ner mot sitt Bungalowområde – inte problematiskt alls. Det är grovkornig sand. På vägen till stranden passerar man massagestället som är i en Sala med utsikt över stranden och havet – mycket avslappnande att ligga och höra vågorna slå mot stranden och känna sjöbris och vindar svepa runt kroppen.

wpid-p_20150919_165202.jpg

På stranden finns ett par mysiga restauranger och om man inte vill äta på hotellet varje kväll funkar det utmärkt att gå till någon av restaurangerna utmed havet. Vi valde oftast restaurangerna som ligger till vänster på stranden (om man står med ryggen mot hotellet och tittar ut mot havet).

Detta är en flott lyxresort, enligt oss. Vi är lyckligt lottade som kan resa dit i lågsäsong över en långweekend. Att bo där under högsäsong hade för oss inte varit ekonomiskt möjligt, i synnerhet inte ekonomiskt försvarbart.

Phuket airport

Phuket airport

Vi har de senaste åren varit väldigt förtjusta i budgetpaketen (4 dagar, flyg och hotell) från AirAsiaGo – även denna resa var med AirAsiaGo och vi är supernöjda! Planen är lite trånga, men å andra sidan sitter man inte mer än lite drygt en timme i luften. Inga förseningar har vi råkat ut för. Jättebra hotell har vi lyckats få i dessa fantastiska paketerbjudande från AirAsiaGo.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s