Nu får det väl för fan räcka! (attentatet i Westgate mall)

Vad är det som får människor att begå sådana handlingar som vi ser gång på gång, upprepade tillfällen, runtomkring vår värld? Terrorattacken i NY 11 september 2001, London sommaren efter (om jag minns rätt) däremellan otaliga nyhetsrapporteringar kring de olika terrornätverkens framfarter runtomkring Moder Jord, nu är även lördagen den 21 september inristat i världshistorian. (Konspiratoriska tungor la till en början en möjlig parallell till branden som var på ett av Bangkoks shopping malls Emporium, men jag tyckte det blev lite löjligt faktiskt…)

Från BBC har jag plockat nedanstående citat. Möjligen har journalister, vilket många gör, vinklat det för målgrupp och syfte/ändamål. Min målgrupp vet jag ingenting om, eftersom detta är en öppen och offentlig blogg och syftet/ändamålet med denna blogg är oavkortat att mina erfarenheter, iakttagelser, upplevelser, tankar och känslor, framför allt vill jag understryka att det är enbart mina egna ord och mina egna funderingar och känslor du tar del av. Att koppla ihop mina blogginlägg med någon annans åsikter, känslor eller tankar är inte okej!

”The gunmen told Muslims to stand up and leave. They were safe, and non-Muslims would be targeted,” Elijah Kamau told AP.

British journalist Daniel Howden at Westgate told the BBC that one witness explained how he was released by the attackers after showing his ID with a Muslim-sounding name.

An Indian man who was standing next to him was asked for the name of the Prophet’s mother and when he was unable to answer, he was shot dead, the witness told him.

Some of the attackers were reportedly dressed in hijabs, but it was unclear whether they were men or women.

One man reported seeing a man who spoke Arabic change his clothes then leave the shopping centre amongst other people being rescued. http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-24189116

Muslimer… så är vi där igen, en generalisering sker i varje människas hjärna som läser den här texten. Nu vill jag då uppehålla mig lite grand kring nyttjandet av talesättet ”Man ska inte dra alla över en kam.” Allvarligt talat, hur länge ska det vara ett måste att varenda gång någon vill diskutera eller samtala kring ett ”minerat ämne” som t.ex. muslimer ska bisatsen ”inte alla då alltså” användas i förebyggande syfte? Varför använder vi bisatsen ”inte alla då alltså”?

Personligen använder jag den i förebyggande syfte. Kanske som en förhoppning, om att eventuella tolkningar och vinklingar från motparten inte ska tolkas som allmängällande för samtliga objekt i samtalet. Jag vill inte heller att motparten övertolkar, eller drar en felaktig slutsats och blandar i hop min personliga åsikt i en sakfråga med min personlighet. Om jag uttrycker min avsky mot en specifik händelse, som den i Nairobi, vill jag äga rätten till mina egna ord och få lov att säga ”Det här är för jävligt rent. Hur långt ska muslimska terrorister få lov att dra världens invånare genom kulspruteelden?”

Jag vill äga rätten till min personliga åsikt och uttrycka vad jag tycker och tänker utan att behöva precisera ”inte alla då alltså”. Jag anser mig vara så intelligent och de människor som finns runtomkring mig bör också ha uppfattningen av mig som en ganska så intelligent person och normalbegåvande människor har helt klart för sig att ”man kan inte dra alla över en kam.” Men när får det lov att bli accepterat som underförstått? När ska vi sluta behöva lägga till bisatsen ”inte alla då alltså”?

Majoriteten av mänskligheten vet att bara för att grupper av extremister är idioter betyder det inte att en hel religion kan stå till svars för vad enskilda idioter gör. Bara för att en idiot till norrman sköt i ihjäl oskyldiga människoliv på Utöja, i protest mot styrande politikers inställningar och beslut, är ju självklart inte alla norrmän idioter! Lika lite är det okej att muslimska terrorgrupper får lov att härja fritt och sätta sig över andra människor gång på gång på gång runtomkring på Moder Jord. De kommer undan och inte nog med det… de lyckas ju värva nya idioter hela tiden också, det är nästan en ännu mer intressant fråga att ställa, hur är det möjligt?

Nä nu får det väl för fan räcka med vansinnesdåd i världen!!! Nu är jag skittrött på att hela tiden säga ”inte alla då alltså”. Det spelar väl ingen roll vem som utfört idiotdåd – det är lika jävla hemskt oavsett vilket idiotdåd det är och det kan väl för fasiken varje normalbegåvad människa dra som slutsats att ”man kan inte dra alla över en kam” Inte ens muslimer!

Inte fler idiotdåd där oskyldiga människor får sätta livet till! Var är världen på väg???

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s