Förskola för lillskruttan

Häromdagen kom maken hem och berättade att han funderade på om vi skulle sätta Lillskruttan ett par timmar i veckan på någon av förskolorna utanför Nichada Thani, eftersom hon mycket, mycket tydligt visar intresse av att interagera med andra barn.

Jag förstår vad han säger och jag kan till viss del hålla med honom. Även om jag träffar andra mammor och är med på playdates på förmiddagarna här i Nichada kanske det inte är tillräckligt för Lillskruttan, hon kanske hade mått bra av att komma till en förskola 2 timmar en dag i veckan.

Hade jag varit kvar hemma i Sverige hade jag haft mängder av möjligheter med gratis öppna förskolor, utomhusmiljöer som vore ofarliga och sköna att strosa mellan den ena till den andra lekan med picknickkorgen under barnvagnen. Jag erkänner och tycker att det är väldigt skönt att slippa dra på alla tunga kläder, men oftast är det nästan för varmt och då drar man sig inomhus och drar igång AC fram till ca 15 när man kan gå ut igen. Helt enkelt, Thailand är fantastiskt på många sätt, vi trivs väldigt bra och är väldigt lyckligt lottade över att vi blivit utstationerade av UN just till den här underbara delen av världen – men här saknas lekplatser och skolorna är vansinnigt dyra!

Vi har inte råd att sätta Lillskruttan ett par timmar i förskola, kanske till hösten – men inte nu i alla fall.

Vi är ganska lyckligt lottade för vi har passerkort till ISB tack vare att sonen är elev på skolan. Det ger oss en möjlighet att låta Lillskruttan leka av sig på ISB.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s