Välkommen tillbaka-kaffemorgon på ISB

I dag var det morgonkaffe på ISB. Att skolan är en levande samlings- och mötesplats är något som jag tycker är fantastiskt. Det är nog vanligt förekommande i de internationella skolmiljöerna, det är jag nästan  säker på men vad jag verkligen uppskattar med att bo i just Nichada och ha barnen på ISB är att alla barn i Nichada har fri rörlighet och extremt enkel tillgång till sin skola. De kan promenera eller cykla obehindrat till skola, kompisar och aktiviteter.

Självklart finns det betydligt billigare boende, och även väldigt som per definition riktigt bra boende med bra standard att finna i små compounds utanför Nichada – men vi har inte riktigt kommit dithän än. Just nu är det dessutom oerhört praktiskt att jag kan cykla med Lillskruttan i barnsadel till skolan – och fortsätta öva henne på att cykla själv efter skoltid på lugna gatorna i Nichada. Kanske vi någon gång kommer att flytta utanför Nichada men det vet vi inte och har definitivt inga planer på det i dag i vilket fall som helst.

Vad jag framför allt verkligen uppskattar med att bo i Nichada är just sammanhållningen och utbudet av aktiviteter för oss medföljande. I vår bubbla, som ganska många ickeboende i Nichada kan fälla lite småsarkastiska nedlåtande kommentarer kring, finns så många utskott att sysselsätta sig med under dagen då barnen är i skolan. Men det är upp till dig själv att ta reda på vad du kan sysselsätta dig med. Det finns sammankomster där välgörenhetsprojekt presenteras, och det finns hur många hemmafruar som helst som har utbildningar inom Fitness och Wellness och drar igång allt ifrån Zumba till Yoga, Bollywood dance till Latin dance, Pilates m.m. Det finns professionella hemmafruar som använder sina tidigare yrkeserfarenheter att starta upp exempelvis fotokurser, skrivarverkstäder, matlagning och bakverk (konditorkurser), silversmide, oljemålning etc.

p_20160907_084650.jpg

När vi skulle flytta hit kom det lite småsarkastiska kommentarer från olika forum att visst om du är en bullbakande hemmafru med drömmar om att bo i en amerikansk förort och kvala in i desperate houswife syndromet kommer Nichada att vara perfekt för dig. Ja så må det vara – det är ju därför som det är så oerhört bra att det finns en så stor samling av medföljande som är kreativa och startar upp olika saker tex finns både bibliotek, second hand shop, barnhem uppstartat av medföljande som samlar in donationer och arbetar med lokalbefolkningen.

I dag presenterades de olika utskotten och föreningarna och det var en trevlig kaffemorgon med en del nya ansikten att stifta bekantskap med men även med återvändande som alltid är trevligt att träffa.

Ja – det är den amerikanska förorten i miniatyr kan jag tro. Rusningstrafiken består av ett lämmeltåg av golfbilar som trafikerar vägarna i och runt ISB mellan 07.00 och 07.45. Dress code på ISB är antingen träningskläder eller uniformsklädda drivers jämte säkerhetspersonal och transportvärdinnor. Majoriteten av invånarna i Nichada går antingen till gymmet eller är medlemmar i Nichada Jakajans (cykelklubben) och beger sig ut för träning efter avlämning på skolan. Cykelklubben beger sig ut på vida rutter bland risfält, tempel och har soihundar i hälarna på sina ljuvliga naturupplevelser det är ett jättebra sätt att komma utanför bubblan – om en känner svallningar av klaustrofobi.

En av våra föreningar heter till och med ”Nichada runs by moms” och det är en joggingklubb eller powerwalk klubb med eller utan barnvagn men damer i varierande storlek som tillsammans löptränar. Det är full aktivitet i Nichada och the american dream när det kommer till charity, foundation, donations, community service, social work m.m.

Jämte mitt styrelseuppdrag i Booster Club har jag tagit mig an studier i gen – detta året ska jag förkovra mig till att börja med teoretiska kunskaper i ”Internationalizing and Social Work” därefter ”Peace and conflict studies” (Freds- och konfliktvetenskap”) vilket är ytterligare avancerad masters course att lägga till avslutade studier och kurser inom Rättsvetenskap.

 

 

Annonser