Färdigstuderade

Under åren som utlandssvensk har jag pluggat internationell juridik – det är kanske inte så märkvärdigt att jag som medföljande fyller mina dagar med någonting. I juni var jag färdig med Children´s Human Rights Law. Jag hoppas att min omskolning i framtiden kommer att ge mig en möjlighet att fortsätta arbeta med ungdomar och barn. Särskilt ömmande är jag för trafficking och hoppas att jag på något sätt skulle kunna få arbeta med detta, men även ensamkommande flyktingbarn och handlingsplaner för dem skulle jag uppskatta att arbeta med.

wpid-dsc_0273.jpgwpid-p_20150504_100057.jpgwpid-1359200863326.jpg

Jag tror dessutom att min kombination är mycket bra. Jag har 17 års erfarenhet som lärare. Parallellt med lärartjänster har jag vidareutbildat mig. Först med en master i skolutveckling organisation och ledarskap, sedan gick jag in mot juridiken och började redan innan vi lämnade Sverige att läsa Arbetsrätt nu tillsammans med internationell juridik (Illicit trading, och Human Rights) tror jag att jag har en mycket bra kombo och jag vet vad jag vill arbeta med, frågan är bara om det kommer att kunna realiseras i sinom tid – men det ordnar sig säkert. Jag tänkte i alla fall inte plugga mer nu!!! Men söker jobb som kommer ut på FN och olika NGO, men även till Enheten för ensamkommande flyktingbarn på Migrationsverket hemma i Skåne har fått en intresseanmälan sänd till sig.

Vi är nog båda två intresserade av att utvecklas, att lära oss nya saker, att ta till vara på möjligheter som kan bredda insikter, kunskaper och förhoppningsvis ge nya utmaningar i arbetet. I början av 2014 blev maken nominerad att gå UN Emerging Leaders Programe. Han fick avlägga många olika prov och tester för att få en av de åtråvärda studieplatserna. Maken har vid sidan av sitt jobb på UN pluggat och i går togs diplomet emot under examenshögtidligheter. Denna utbildning från Harvard satte nog punkt även för makens postakademiska studier,maken är nog också färdigstuderad åtminstone för ett tag, jag vet att han har lite nya studieplaner på gång – men det får vi se när och om det realiseras.

Fram tills dess är vi i alla färdigstuderade och ska försöka aktualisera teorierna i praktik nu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s