Kanchanabuhri / River Kwai

Cirka 14 mil från Nichada Thani, mot Burma, ligger en stad som heter Kanchanabuhri. Där japanerna höll till under andra världskriget. Kanchanabuhri är historiskt känd för bygget av dödens järnväg under andra världskriget och bron över floden Kwai.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Filmen ”The bridge on the river Kwai” behandlar händelserna under 2:a världskriget. 1942 var Kanchanaburi under japansk kontroll. Det var här som asiatiska tvångsarbetare och allierade krigsfångar, byggde den ökända järnvägen mellan Siam och Burma ”The Burma Railway”, konstruerade en bro. Nästan hälften av fångarna arbetade med projektet och dog av sjukdomar, misshandel och olyckor. I Kanchanaburi finns ett minnesmärke och två museer.

Att bo i hotell på floden är populärt. Vi hyrde en båt och åkte en timme på floden och såg en del vattenfall. Maken och jag är överens om att vi utan problem skulle kunna bo tillsammans med sonen på en båt ett par nätter, det hade varit en väldigt kul och häftig naturupplevelse, men med Lillskruttan är detta helt omöjligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s