Storebror och barnens kusin anländer kväll.

I dag kommer min yngste storebror till Bangkok, för en veckas vistelse med sin dotter. De har flugit med mellanlandning i Peking, då min bror tidigare arbetat en del mot och i Peking. Det ska bli intressant att höra hur den mellanlandningen upplevdes. Jag flyger alltid ensam med barnen och därför vill jag gärna flyga direkt och vi har haft turen att Norwegian alltid fungerat väldigt bra för vår del.

I kväll är det juldrink med SWEA och respektive är inbjudna  det brukar alltid vara väldigt trevligt när de respektive också får ansikten på varandra. Jag har inte haft möjlighet att närvara på så många aktiviteter i höst. Det är väldigt mycket med skolan och engagemanget här ute i Nichada och Lillskruttan som slutar skolan redan klockan 13.00 och ska bli hämtad då men det ska bli kul i kväll.

Förra helgen var det Chrstmas Reading på ett av hotellen nere i stan. Vi tog dit med ett par vänner som kommer ifrån Skåne men sedan våren bor och arbetar i Bangkok. Efter julfirande var vi hemma på middag hos dem och det var en trevlig dag på ala sätt och vis. Mycket lyckat evenemang av Sofitel. Perfekt för vår lilla och barn i ådern upp till kanske 8-9 år.

Vi har tagit farväl av en av våra svenska familjer här ute i Nichada. Det är något jag aldrig vänjer mig vid. Och så tittar vi på nyårsfirande när det planerade firandet ändrade skepnad, nu är det bara vi 4 kvar. Hotell utmed kusten är sedan länge fulbokat och tja… att sitta vi fyra helt alena i huset är ingenting som jag och maken jublar över. Det är vid den typen av högtider som det känns att vi bor långt ifrån våra traditioner och våra nära vänner hemma. Det blir lätt ensamt och sårbarheten knackar på och det hjälper liksom inte hur bra och positiva tankar man uppbringar, när nyårsafton är en fest i goda vänners lag.

Vi har ett par vänner som firar utmed kusten, de har semester från Sverige i sitt gamla hemland Thailand och vi kommer att träffas i Bangkok, men vi tänkte att det kunde vara trevligt att ta in på ett hotell där de är och poppa champagnen tillsammans på stranden – men det finns inga lediga hotellrum, som kan fungera så det smög sig. Det ska bli spännande att se hur denna nyårsafton blir och var och med vem – nästan lika spännande som vårt övriga liv i limbo 🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s