Omsorgsfylld pyntning

I Nichada Thani bor drygt 5000 människor – från hela världen men med mycket stor prägel från den amerikanska expatkulturen. Halloween firas stort, antagligen större än i USA, likaså är hus pyntade inför högtider, främst julen. I dag var det dags för årets upplaga av ”Christmas Tour”, en organiserad rundtur i Nichada arrangerad av NNR.

I år hade 5 frivilliga julinredare anmält sig, de öppnade sina privata hem för Nichada. Körschema delades ut, vi blev indelade i grupper och iväg i golfbilarna. En makalös upplevelse!

Inte bara invändig dekoration utan i ett av husen var entrén ombyggd tillfälligt och vi gick igenom en liten christmas shop innan vi möttes av poolområdet.

Bakom den magiska dörren kom vi in i trädgården och där satt Jultomten och tog i gen sig med ett glas rödtjut vid poolkanten. I ett kryp in (även det en tillfällig byggnation) stod Josef, Maria med Jesusbarnet och de tre vise männen. Dessa figurer var ca 1.20 m höga…

Inne i huset var rummen dekorerade i tema. Fantastiska färska blomsterarrangemang som gick i färg med juldekorationer på väggen och julgran, tomtar, änglar, Elfer etc.

 

Makalöst och helt fantastiskt! Även om det var obeskrivligt mycket, upplevde jag det som smakfullt (förutom i ett av de fem husen). Särskilt när man gick genom rum efter rum och verkligen kände atmosfären.

Det är en speciell upplevelse att leva i den här bubblan. Det tar sin lilla tid för människor att komma och besöka oss. När ett par av makens kollegor skulle fira Halloween med oss tog det dem över en timme pga trafikstockningar att komma hit. Medan boende i Nichada betalar 30.000 THB (drygt 6.000 skr) i medlemsavgift för att få tillgång till en expressway vilken sparar ibland en hel timme ner till BKK. Dess värre kan vi inte ta in gäster, vänner eller besökare den vägen, däremot brukar vi kunna slussa ut människor den vägen.

Nichada är ett vackert område, med mycket grönska. Mitt i Nichada ligger ISB, skolan som majoriteten av barnen som bor här går på. I Nichada cyklar barnen till och från skolan, de leker, rör sig totalt fritt mellan varandras hus och även om jag älskar Bangkok och verkligen uppskattar att åka in till stan hade mina luftrör aldrig klarat av att bo där på heltid. Mitt psyke hade nog också blivit väldigt provocerat, då varken jag eller barnen skulle ha särskilt stor rörelsefrihet i förhållande till vad vi har här i Nichada. Bangkok har otroligt vackra parker och det är en vacker stad i många avseende, hade det bara varit jag och maken hade jag garanterat föredragit en stor flådig lägenhet mitt i smeten, helst så högt upp som möjligt!

Vi har takvåningar i Nichada också, med utsikt som inte går av för hackor dag som natt. Hemkörning av hushållsnära tjänster; fotmassage från Nichadas eget SPA, användes flitigt om kvällarna av värdinnan till denna lägenhet.

Efter Öppet hus turen samlades vi alla i ett hus där det bjöds på knytkalas, socialiserades och donerades pengar till välgörenhet – vilket är standard i denna by. Allt som sker i Nichada handlar om välgörenhet, att betala tillbaka för den gästfrihet Thailand visar oss expats. Årets Christmas Tour samlade in pengar till en lekplats till tjänstefolk bosatta i Nichadas tjänstebostäder dvs vakter, trädgårdsmästare mfl.

Jpeg

God Jul från Nichada Thani, Bangkoks förortsdjungel.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s