Jul i Nichada

image

I dag uttryckte sonen ”Nu känns det på riktigt, vi ska hem för jullov!” Han längtar efter sina kompisar ”grabbarna grus”. Det chattas, skypas, kik:as allt vad den nya tekniken i cyberspace nu heter och erbjuder dagens ungdom! Sonen har redan frågat om jag tycker det är okej, och om han får lov att åtminstone fråga barndomsvänner i Bunke om han får lov att sova hos dem på lördag, om jag kan köra honom till Bunke efter att vi firat lillasyster med nära vänner (som typiskt nog bokar in hela jullovet i Thailand när vi kommer hem till Sverige).

Ja Count down vände idag till snar take off! Pappa/maken är redan i Köpenhamn och har jobbat två dagar snart. I Nichada har sonen två skoldagar kvar, Lilkskruttan endast en för på torsdag är det Constitution Day och stängt på hennes dagis. Fredagsmorgon reser vi!

Längtan efter familj, släkt och vänner ger sig till känna och som sonen sa ”mormor allra mest, farmor var ju här nyss”.

I Nichada pyntas det för fullt! Många gör sig beredda att ta emot sina familjer, äldre barn som lämnat ISB för college, vänner etc. VI gör tvärtom i år, första året sedan vi flyttade ut väljer vi (dessutom under den mest behagliga perioden av Thailands klimat) att styra kosan hemåt…till vad vi förstått typiskt skånskt vinterväder: grått, blåsigt och trist…

Vi har familjens födelsedagsmånad i december och i är premieras det lite extra då makens farmor påbörjar sitt 100 år, Lillskruttan fyller 4 år, maken och hans kusin fyller år samma dag, kusinbarn fyller år (som extra krydda fyller två av mina närmsta vänner år, min barndomsvän fru, min kusin, samt kusinerna mamma och en av makens vänner) så i december månad pikar födelsedagskalasen för familjen C.

I dag var det hemförsäljning av produkter från ”Christmas shop” i Nichada- ögongodis för en jul-fetiscist som jag. En tomte och en ängel är nerpackade i resväskan tillsammans med lite julgåvor. Nästa år blir det att köpa tomtemor och tomtefar, i år sa budgeten nej! Men nästa år har vi inte råd att resa hem hela familjen därför blir det Jul i Nichada och då får det bli investeringar i handgjorda, handmålade porslinstomtar och en ny Elf…

”Elf on the shelf” är Lillskruttans nya favorit. Den handlar om en gosse som slutat tro på julen, julens magi och tomten. Tomtefar sänder därför en av sina nissar till familjen, för att nissen ska försöka få gossen att tro igen. Denna amerikanska julfilm går varm i många hus i Nichada just nu. Och the Elf finns i många hus. Vår Elf föll, han tappade balansen och gick i tusen bitar förra året så nästa shoppingtur till Christmas Shop i Nonthaburhi (precis utanför Nichada) blir även en ny Elf.

I morgon är det Christmas Tour. Då sätter en massa människor sig i golfbilarna, vi blir därefter hänvisade till en rad hus, enligt snitslad bana och på ett körschema. Vi besöker olika hus, som öppnats upp för beskådan. Det brukar bli översvallande, dessa makalöst juldekorerade hus- men som sagt det är jul i Nichada alias ”the American Bubble” och det hjälper till att skapa en julstämning i tropikerna.

image

Jag hoppas jag hinner med en liten uppdatering till, innan avfärd!

Men för nu, önskar jag er därhemma en trevlig afton, er här hemma en God Natt!

Thank you for reading my blogs, Sawadika!
Postat med WordPress för Android

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s