Skolan börjar i morgon

image

Sommarlovet 2015 är över, i morgon börjar sonen 7:an på ISB (International School Bangkok). I det amerikanska systemet betyder det andra året (av tre) på Middle School. Hemma i Sverige betyder 7:an, på många skolor, första året (av tre) på högstadiet.

I dag tackade maken Ja till det nya kontrakt han fått i Bangkok och nej till tjänsten i Wien. Varför? Maken sökte två tjänster i Wien den ena fick han men tyvärr klarar vi oss inte ekonomiskt i Wien på den lön som den positionen representerade.

Familjen förberedde sig på en flytt, när maken blivit intervjuad.  Vi var villiga att bryta upp på dagen för just den tjänsten men under somnarvistelsen i Skåne fick vi besked att maken blir erbjuden en annan tjänst, alltså det blev inte den tjänsten maken främst ville ha OCH vi satte igång att göra de ekonomiska kalkylerna: BkK v/s Wien.

De ekonomiska kalkylerna inbegriper; boendekostnader, skolavgift och läkarförsäkring och därefter kollar vi vad det kostar att resa hem till Skåne.

Efter tungt och ambivalent övervägande, hade vi hemma i Skåne beslutat oss för att säga ”ja” trots att vi var medvetna om att det skulle kunna innebära att vi inte skulle få budgeten att gå ihop…vi kunde gå en ekonomisk katastrof till mötes, men å andra sidan stod vi inför arbetslöshet utan socialt skyddsnät januari 2016 om vi inte tackade ja till positionen i Wien. Vi gjorde upp en strategi för avflytt för mig och barnen under december, maken skulle flytta när tillträdesdatum inföll. Vi skickade olika frågor, avgörande för beslutet. Det har dröjt!

I fredags blev maken erbjuden nytt kontrakt i Bangkok. I morgon börjar skolan. Och i dag kom svaret från Wien… vi var tvungna att tacka nej till Wien. Vi skulle inte klara oss ekonomiskt.

Flytt, uppstart, skolor till två barn, vansinnigt höga boendekostnader i Wien och mat, bensin etc. NEJ! Vi kunde inte få ekonomin att gå ihop på den position med den lönen, vi hade fått 3 årskontrakt till vilken nytta? Överhängande risk att efter 6 månader riskerat att ha tömt vårt kapital och varit i personlig konkurs.

I kväll träffade vi en av de svenska familjerna för gemensam middag, maken har diskuterat scenarier, strategi etc med dem och nu blev det en summering av sommaren hemma och jobbet… så tja… som våra kompisar här i Nichada sa: ”Grattis till kontrakt och ny position i BKK! Kul,  då kör vi på ett år till då ;-)”

Thank you for reading my blogs, Sawadika!
Postat med WordPress för Android

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s