Sommarlov gräset lyser grönt sommarlov…

Ja det är en strof ur många, många sommaravslutningsmelodier. I fredags var det sommaravslutning på Lillskruttans dagis. Under våren har de övergripande temat varit alfabet och siffror.

I dag är det graduation day på ISB och av någon anledning vajade den danska flaggan och den svenska flaggan på vars en sida om Thailands flagga. Ytterligare ett skolår läggs till handlingarna och nu stundar ett sommarlov i Skåne. Men först lite välförtjänt slapp vid poolen, hänga med kompisar, ta farväl och klämma de sista gemensamma minutrarna, skapa de sista minnena tillsammans och chilla (för sonen) medan jag ska packa det sista, shoppa det sista, organisera så att hushållet inte rämnar under min frånvaro m.m.

I Nichada är det som vanligt vid den här tiden på året, dvs lastbilar med Containrar på flak, flyttbilar, flyttfirmornas personal trängs i soierna, flyttkartonger fylls och lastas in och körs iväg till ny destination. Familjer säger: farväl, på återseende, lycka till, tack för den här tiden, vi ses någon gång någonstans kanske på en flygplats vid en lay over, vi försöker hålla kontakten etc etc.

Ungdomarna gråter, skriver i varandras årsböcker, umgås intensivt och kramar det sista möjliga ur sin gemensamma tid i Nichada.

Vänskap och gemensam vardag kommer inom ett par dagar förvandlas från en fika på Starbucks (där livets vedermödor avhandlas) till en statusuppdatering på sociala medier.

I augusti ska nya konstellationer etableras. Tomrummet efter de avflyttade fylls upp men tomheten ersätts inte. Nya vänner, nya relationer, nya djupdykningar i ”de nyinflyttade”. En liten paus, på ett drygt halvt år ungefär, innan mental förberedelse inför avbrott, förberedelser för nya äventyr och en ovisshet kring nästa destination infinner sig i Nichada Thani.

Familjen C har take off söndagsmorgon, men Nichada blir väldigt tomt redan i natt när Thaikärran lyfter från Bangkok mot Skandinavien. Det är en baksida med att bo i en Expat Community med 6000 internationella kringflyttande. Det blir en spökstad när skolan har lov.

Maken har retur 25 juli jag och barnen 1 augusti. Under juli månad räknar vi med att få besked från Wien.

Ett par dagar fyllda med tentainlämning, avslut, avsked, födelsedagskalas är över och nu återstår packning, avrundning och sedan en och en halv månad i Skåne.

Vår hantverkare har jobbat på och vi är så spända på att få komma till vårt nya hus och lära känna en ny stad. Jag har googlat på kultur, fritid, evenemang och aktiviteter att ta del av och är imponerad över utbudet i en så liten kommun. Maken har 15 dagar semester i juli månad och arbetar alltså största delen av vår hemvändning och har bilen. Jag ska cykla och åka buss med barnen och därför kan det vara roligt att veta vad som finns att göra i stan, om det är en dag där vi är trötta och inte orkar vara beroende av skånetrafiken 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Thank you for reading my blogs, Sawadika!
Postat med WordPress för Android

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s