En spontan get-away

IMG_0311.JPGIMG_0312.JPG

IMG_0309.JPG

IMG_0313.JPG

Hela veckan har varit Oktoberlov i Nichada. När ISB har skollov, blir det som industrisemestern i Europa det blir stilla som i graven… ingen är kvar, alla reser iväg och det blir väldigt öde. Även om det finns överflöd av thai hollidays i den thailändska kalender är det inte synonymt med att UN är lediga… och som vanligt… 30 dagar ska fördelas på vårt liv i Thailand som är vår vardag med skollov och studiedagar, julfirande etc och på en så lång sammanhängande ledighet som möjligt för att kunna komma till Sverige och uppdatera oss med de relationerna som ligger vilande under 11 månader men som får en injektion under en intensiv period per sommarlov. Familjen är också lite vingklippta och ledbrutna med hosta, feber och ledvärk kombinerat med lite jetlag från mig till kompotten så vid handen har det givit inga insatser på full växel… så att säg.

Det var en redan intensiv arbetsvecka och den eskalerade förra veckan under lördagskvällen med en massa telefonsamtal, emails etc till maken (vår ”mysiga lördagskväll” ) och han visste att en redan intensiv vecka med många produktsläpp och deadlines blev toppad av Ebolavirusets framfart! 6000 kontrakt skulle spottas ut på ett par dagar, än en gång uppvisar makens arbetsgivare en tydlig ketchupeffekt i sin arbetsledning. Byråkratiska beslutsgången är som Heinz glasflaskor m ketchup. Under veckan som gått kom samtliga åtgärdsprogram och handlingsplaner i konstituerande från högsta instans och kontrakt, upphandlingar och sändningar för många olika UN-organ satte fart. Maken och teamet har fått en tuff topp att koordinera på ett par dagar för att inte säga för mycket… det lär bli trångt i Afrika…

När helgen kom, kände jag ”vi måste iväg från BKK och få ett miljöombyte, frisk luft och tid för familjen bara” maken ska resa iväg snart i gen på tjänsteresa och sonens press från skolan kommer att intensifieras kommande veckor, jag ska tentera och om en dryg månad lämnar jag familjen igen, mitt i slutspurten av sonens termin och framför allt maken behöver ut i frisk luft, vi behöver få vandra lite grand och jag föreslog fredagskväll för maken en tripp till en vingård som ett par av våra vänner varit på för ett tag sedan.

Jo det vore ju trevligt, men sedan kom sonens ena bästis hem från sin vecka vid kusten och så klart… Sleep over… Tja okej det får bli en annan gång, då! Men när sonen kom hem på lördagsmorgonen föreslog vi en annan liten dagsutflykt…som inte han var så sugen på och då slog vi till med Kao Yai och en övernattning om det fanns hotellrum kvar. Så på mindre än två timmar var familjen packade och klara och in i bilen och en tvåtimmarsresa till nationalparken Kao Yai och Grand Monte Vineyard.

Mycket god mat. Trevlig och härlig miljö. Frisk luft. Svalt och härligt. Nu är det frukost och sedan är det lite vildmarksliv innan vi reser tillbaka hem till Nichada och vardagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s