En långhelg i Hanoi

En stor förmån med att bo där vi gör är att vi bor nära Don Muang flygplats där bl.a Air Asia har sin bas och dörren står öppen ut mot grannländerna enkelt. En ledighet för sonen på ISB infaller och om vi har möjlighet reser vi iväg…plättlätt 🙂

Denna långhelg prioriterades en familjesemester till Vietnam på fyra dagar. Ett välbehövligt avbrott i Hanoi, en mycket trevlig stad som gav utdelning både vad gäller ett stort mått kvalitetstid med vår familjefader, maken som arbetar hårt och reser mycket denna höst, och en härlig stad som vi gärna återvänder till!

Mycket vackra omgivningar. Mycket tydlig fransk prägel. God och billig västerländsk mat. Stor igenkänningsfaktor med ”Hemma”. Hantverk, möbler, lampor etc som tilltalar fam.C. Behagligt klimat, inte lika varmt som BKK. Enkelt att promenera runt i staden med barnvagn. På alla sätt toppen helt enkelt!

Vi åkte på en dagsutflykt till den gamla huvudstaden och det gamla kungliga palatset. Bussresan, som tog drygt två timmar, tog oss genom böljande risfält där vattenbufflarna drog fram och vietnamesiska risbönder stod hukade med de klassiska rishattarna på huvudet, stora hägn av vita ankor som simmade fram i vattnet, och bergen markerade horisonten, mycket vackert! Denna magnifika naturupplevelse kröntes genom en magisk båttur i longtail på en av floderna där kalkstenstopparna tornade upp sig och grottor fullbordade denna vackra naturupplevelse.

En nöjd familjen C med andra ord.

IMG_0291.JPG

IMG_0290.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s