En av de största fördelarna med mitt liv som medföljande

image

Det finns många fördelar som givits familjen C genom det internationella livet. Vår möjlighet inföll samtidigt med att Lillskruttan skulle födas. Jag skulle so wie so vara ledig från min tjänst hemma i Sverige så att vara hemma i Thailand eller hemma i Sverige kändes inte som en nitlott precis!

En av de största vinsterna med att ha givits möjligheten att vara hemmafru är den tid som jag får tillsammans med barnen.

Att finnas hemma och servera ett härligt mellis, direkt när sonen kommer från skolan. Stötta upp med läxor. Hjälpa sonen att finna strukturen, i den annorlunda struktur av skoldag som MS levererar och hjälpa honom möta de krav från lärare som råder är en vardagslyx!

Här är det underförstått att en ISB förälder är hemma och engagerar sig i ISBs olika utskott, går på möten, engagerar sig och volontärar i alla evenemang som skolan och communityn anordnar. Till skillnad från hemma i Sverige är det statusfyllt och man är stolt över sin funktion som hemmafru/hemmaman. Det är inte nedvärderande eller självutplånande att vara hemmafru tvärtom. Om du inte prioriterar att vara ryggraden i familjen med ansvaret för familjens logistik, välgörenhetsarbete, läxläsning, föräldrautskott i skolan mm anses du ha fel grundläggande värderingar.

Det är svårt som skandinav eller nordeurope att få in detta förhållningssätt helhjärtat.

Idag var maken och jag, tillsammans m resten av Nichada m omnejds föräldrar, på Middle Schools öppna hus. Återigen: du får vad du betalar för och ISB är fantastiskt, men kraven är långt över svensk skola hemma i Sverige – på gott och ont! Mer om detta en annan dag- jag ville bara berätta för dig att det är en fantastisk förmån, att vara hemma och finnas för din vilsna tonåring som kanske har svårt att hålla stigen i den djupa vilseledande testosteron/adrenalin- och hormondjungel han befinner sig i!

God Natt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s