Sofia distans på ISB

image

En vecka har nått sitt slut- vardagen här går verkligen i 190…

Maken har varit på tjänsteresa i ett relativt nyöppnat grannland till Thailand; Myanmar (Burma) och sammanfattade erfarenheten som att besöka Rostock för 25 år sedan.

image

Rangoon, där UNOPS kontor finns, har 5milj invånare men det märktes inte menade han. En grön och vacker natur erbjuds i Rangoon- grönare och mer frodig än BKK (vi upplever BKK som en grön stad).

image

I Rangoon fanns verkligen ingenting att göra… inte ens schyssta restauranger…  Jo EN (!)  vad gör man i Rangoon efter att man besökt ett väldigt vackert tempel, i synnerhet i solnedgången? Maken frågade UNstaff och de sa att det finns ingenting att göra,  inte ens internet fungerar… de får skypa m familj och vänner från kontoret. Alltså, absolut ingenting (enl maken) att göra i Myanmars huvudstad. Kollegor berättade att Samlingspunkten var amerikanska klubben. Skolorna är jättedyra och inte speciellt hög kvalitet. Det som var påtagligt var säkerheten i Rangoon. Hm… Känns inte som att man skulle må så bra av att komma från BKK till Rangoon för att jobba och bo, men fantastiskt att ha möjligheten att resa över en helg tex. De SWEOr som varit över berömmer burmesiska skärgården! Vi får se om vi får till en övernattning i Rangoon eller om vi provar att utforska badvatten i Myanmar framöver. Ett par vänner har köpt biljetter och kommer nyårsdagen och då har vi vridit och vänt på reseerbjudande till någon Thailändsk paradis-ö.

image

När man reser så långt, lägger så mycket pengar på en resa från Skandinavien till Thailand mitt i vintern, är sol-värme-och bad högprioriterat självklart! Det förstår vi, men vi vill hävda att kostnaden för de kända ”turistorterna” som säljs in som paradis-Ö med kritvita stränder och kristallklart vatten  inte alltid är ett mer ekonomiskt försvarbart alternativ.

image

Det är väldigt billigt att flyga till grannländerna och som vi bor är närheten till inrikesterminalen Don Muang fördelaktigt och öppnar porten både till Langkawi, Kambodja, Vietnam, Bali och Sri Lanka- där finns fina kuster!

image

Vi kom fram till, med våra vänner, att bättre få två hotellvistelser än en i Andaman. På ca 3 timmars bilresa finns piren till Ko Samet. Även om Ko Samet ligger i Siambukten och är en backpacker-Ö med mycket basic standard fyller den sin funktion mycket väl för den frusne svensken! Kan du se skillnad, på strandbilderna, Ko Samed (budgetvariant), Khanom beach (okänd pärla på fastlandet i södra Thailand (mellanbudget)  och ett välkänt resmål för svensken i Andaman (5.000 skr för flyg+hotell 4 dagar när du reser inom Thailand,  50.000 skr för totalresa Sverige-Thailand 14 dagar)?

Vi har bokat in fyra dagar på Ko Samed och kommer att ha råd med en övernattning på flodbåtshotell på River Kwai för samma pris som fyra dagar på Ko Lanta, Ko Phi Phi, Pukket, Krabi eller Ko Samui 😀

Vännernas vistelse här kommer självklart innefatta studiebesök på ISB och idag var jag på skolan för att handleda Sofia Distans. Som alltid blir jag fascinerad och hänförd över denna skolmiljö! Det är superkul att ha kommit igång med undervisning igen!

Efter undervisningen hade jag behov av en helkroppsbehandling för min rygg låste sig i trappan ner från bibblan…Superlyx: 120 minuter thai massage med herbal compress 950 THB (190 SKR) tilläggas bör att detta var på Nichadas superdyra SPA Bamboo…

Tidigare idag tog Lillskruttan ovh jag ett par timmar i poolen, idag den stora Nichada poolen, där du av cluben kan köpa mat och dryck och få den utburen till solstolen!

Jag har sagt det förr, säger det igen att bo i Nichada Thani är som att bo på en 6 stjärnig resort- kommer våra vänner inte hit och bor gratis och lever lyxliv är det enkom deras egen STORA förlust- nästa posteting kan betyda att vi inte kan erbjuda ett stort lyxigt semesterboende för nära och kära!

image

Utsikten från gästrummets fönster får avsluta kvällens blogginlägg: solnedgång i Rain Tree residence 780

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s