God morgon vi går the hot season till mötes

image

Samtidigt som alla bejublar vårens ankomst och trängtar, gör i ordning trädgårdar, uterum och vårstädar hemma i Sverige börjar många krypa på knäna i Vår omgivning.
Det är vår tredje hot season och nu kryper luftfuktigheten uppåt likaså värmen.
Jag har inte problem med värmen jag har problem med klibbigheten! Jag ogillar verkligen att ständigt känna svetten rinna nerför ryggen, att utomhusvistelser blir skarpt begränsade. Lekplatsbesök kl 06.30-09.30 och att inte kunna sova m öppna fönster, tom tyget i sofforna antar en lite fuktig ytkänsla.
Du kan inte mer än ta av dig till naken… alltså regn, rusk, kyla är inte heller så skoj, men du kan klä på dig när kylan och vinden viner.
Vårt liv är en räkmacka men perspektiv på paradiset kommer ju längre tiden lider. Att man hemma i Sverige har skitväder – ja det har man här med…under the hot season. Då gäller det för bangkokiten att fly till kusten varje helg för fläkt och svalka.

image

Thailand är utan tvekan vackert. Det är billigt att leva här. Barnens skolmiljö är världsklass på de internationella skolirna. Life is good, som en säger! När vår lånade tid är över i Nichada Thani och Thailand kommer vi att sakna detta liv! Massage, härlig miljö, ett bekvämt liv med ständig tvätthjälp, strykhjälp och städning! Men en sak som aldrig går att komma ifrån, och som nog faktiskt både jag och maken är plågsamt medvetna om, är att det kan vara väldigt skadligt med denna fantasivärld för länge! Hur klarar barnen av att få bra och grundläggande värderingar kring jämställdhet?

image

THAILAND är fantastiskt och det är ett land som berör! Du har fattigdom och misär mitt framför näsan, men du har också en livsglädje och positiv livsinställning i buddhismen. Så nu när det är kämpigt med hemlängtan i fam.C, många vänner har nått slutet av sin vistelse här i Nichada, men även ett par vänner i SWEA i BKK lämnar och vi inväntar the hot season är det bara att tugga taggtråd, bita i det sura äpplet, ta skeden i vacker hand, gilla läget osv men tre månaders extrem luftfuktighet är lika drygt som tre månaders snålblåst, regn och snöblask känner familjen C. Häromdagen fångades en rejäl phytonorm i ett par av våra vänners område. Babykobror ligger i rabatter, boaormar ligger i träden, det är ett perfekt väder för ormarna nu fuktigt och gassande sol. Likt vilt hemma i Sverige rör sig ormarna ner i gryning och skymning för att dricka och äta. Ormarna finns här alltid men mest frekventa grannar till människan vid regn och sol, mer tillfälliga gäster annars…

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s