2014 välkommen jag önskar ett lugnt och harmoniskt år!

Hela julfirandet är avbockat, likaså vårt första nyårsfirande i BKK stad ( förra året minns ni nog att jag bloggade nyårsbilder från Ko Lanta) och i morgon kommer mormor för en månads rehabilitering i sol och värme…

Hur mycket rehabilitering mormor lyckas få är ju tveksamt… Två vilda ungar, varav den äldste är i sitt absoluta prepubertala ässe och den andre i 2-årstrots, fullspäckad vardag, läxläsning och aktiviteter under en månad … Hon lär behöva semester EFTER sin semester hos oss 😉

Nåja… Pooler finns det gott om, solen och värmen ( även om för oss 20-25 grader ter sig iskallt när vi går in på vårt tredje år i Bangkoks förortsdjungel) är en Lisa för en stelfrusen mormor från Sverige, SPA och olika massageställen och ett eget rum på 45kvm går att fly till när familjen C:s vardag blir för intensiv!

Vi åker på badsemester om tre dagar och får förhoppningsvis en bra början på mormors resa och ett bra avslut med mycket energiboosting på vårt jullov inför skolans start den 13/1. Det blir nog en välbehövlig, om än intensiv, månad för vår mormor, som idag påbörjar sin första semester sedan morfar dog i juni! I morgon äter vi frukost tillsammans, mor!

Vi går in på vårt tredje år som utstationerad FNfamilj. Makens kontrakt ligger nu i pipelinen, pass och arbetsvisum är redan förnyat och returnerat från alla instanser, det är bara kontraktet vi inväntar i retur ”signed, sealed and delivered” så att säg! Vi har även ett förnyande av huskontrakt här i Nichada som ska klaffa!

Hela vår utlandsvistelse har kantats av stora omvälvande bakslag, som tagit tid att repa sig efter. Detta tredje år önskar vi därför lugn och ro, harmoni och balans och inga yttre faktorer som sparkar undan fötterna på oss – men det är nog för mycket begärt men att önska det är inget fel!

Jakten på en hållbar lösning hemma i Sverige fortgår, även om maken och jag är eniga om vad som måste till för att frågan ska kunna lösas, är det något som sakta men säkert arbetas fram. Frågan värderas, undersöks och planläggs utifrån att våra barn ska må bra under makens utlandstjänstgöring och inte tappa fotfästet, tryggheten och kontakter med Sverige.

Arbetsmöjligheter, studier och utveckling för mig arbetas också fram, men det måste gå i takt efter Lillskruttans och sonens väl och ve!

image

Utsikt från hotellrum nyårsafton 2013/14

I dag är det lite städning, förberedelser inför mormors ankomst i morgonbitti som gäller! Suthep har lovat att inte påbörja blockader igen i BKK förrän den 13/1 så vi hoppas att han håller det löftet!!! Hot om att blockera 20 infarter till BKK råder och de allra flesta misstänker nu att militären kommer att ta över och stabilisera det politiska läget i BKK. Så familjen C:s önskan om lugn och ro, harmoni och balans kanske är att se sig om efter på månen!!!

GOTT NYTT 2014

Annonser

2 thoughts on “2014 välkommen jag önskar ett lugnt och harmoniskt år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s