Home sweet home, sabai sabai!

I dag torsdagen den 22 augusti är första frukosten, efter Sverigevistelsen, på lite mer än 2 månader avklarad. Sonen är iväg i skolan. Första mötet med Mr Greenwood och nya klasskamrater i grade 5.

I går när vi kom hem möttes vi av en glad Maid och en Lillskrutta som kastade sig i famnen på Maiden. Lillskruttan sprang bokstavligen in i huset och rakt fram till alla leksaker. Vi välkomnades med snittblommor i hela huset. Nyskuren ananas, vattenmelon och Pamelo – som maken sa ”Det finns inget annat land där ananasen smakar så gudomligt!”

En snabb dusch och sedan lät vi Lillskruttan och sonen vara i maidens vård, de skulle definitivt somna klockan 19.00. Planen var att barnen inte skulle sova in förlorade timmar… medan maken och jag stupade i säng. Jag skulle parera ev jetlagad Lillskrutta under natten, eftersom både sonen och maken hade vardag som väntade i skola och på kontoret. Antagligen har vi ett par dagar framför oss med efterdyningar och jet lag, men gårdagen blev bra och natten likaså.

När sonens kompisar slutat skolan, drog han direkt hem till en av bästisarna W. Och det intressanta var att fem minuter efter att Sonen dragit kom W hem till oss för att hälsa och välkomna honom tillbaka! Det blev lite turer mellan killarna (det finns en tredje kille också i den närmsta cirkeln Z och det slutade med att vi förstod att de på något sätt gått om varandra mellan de tre husen) men det hela slutade med att alla tre återförenades och vid halvfem kom sonen hem och berättade att han skulle träna fotboll, om det var okej…vill säg… Det var uttagning till skollagen och han ville inte missa den… När han nu hade kommit hem och inte var trött!

Vi träffade ett par av de närmsta direkt när vi handlade på Villa, det kändes bra. Lite snack med grannar och bad i poolen. En jublande Lillskruttan som kastade sig i det varma välkända vattnet. Värmen slog mot oss alla, ganska snart uttryckte maken ” ja värmen kommer man i håg i alla fall, och känslan av att ständigt vara svettig…”

Underbar återförening med vår Puh, vi saknade henne alla men antagligen mest saknad av Lillskruttan. Efter bad i poolen blev det hemlagad mat av vår Poo, våra respektive favoriträtter bl.a. papaya sallad Som Tam.

Så var det att komma hem i år. Familjen C fick in vardagsrutinerna i det att foten sattes på thailändsk mark. Sonen satt i soffan och sa, efter fotbollen, ”Det är skönt att vara hemma!” Naturligtvis lyfte vi diskussionen, kring framtida hemvändningar, och sonen säger ”Det är som att vi har två hemma, ett vardagshem och ett semesterhem.”

Nu är det kaffedags för mig. Fåglarna kvittrar, syrsorna spelar, regnperioden ger ett svalt behagligt klimat just nu i alla fall med ljumma vindar och molnigt. Klockan är tre mitt i natten hemma i Sverige. Familjen C är tillbaka i vardagen. Nu ska sommarens intryck smältas, men först ska alla resväskor packas upp och allt ska in i garderoberna och resväskor ska packas långt in i mörka vrår! Nu är sommarens Katitziliv över och läsåret 2013/2014 har börjat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s