Hospicebesök

I dag blev det besök på Hospice, Sankt Lars i Lund. Hospicerummet var fint, ingen påtaglig sjukhusmiljö, beläget i vacker omgivning i Sankt Larsparken och i rummet finns en bäddsoffa, där min storebror sovit sedan pappa blev inlagd i gåreftermiddag.

Pappa var lugn, harmonisk och blev glad över att sonen följde med mig idag. Efter en liten stund kom även min andre storebror med sin dotter så pappa hade alla tre barnen och tre barnbarnen hos sig i eftermiddags, tillsammans med sin lillasyster som rest med tåget från Karlskrona över dagen.

Pappa har ont och får starkare medicinering på Hospice, än vad han kan få i hemmet, samt att det ju finns sjukvårdspersonal dygnet runt, som dock inte springer ner honom i sovrummet vilket han upplevde i hemmet, men de finns där och är nog en trygghet. Den trygghet som min äldste storebror ger pappa blev erkänd idag, när pappa tyckte att min storebror väl inte alls behövde åka hem till sin lägenhet i Malmö för att raka sig… inte heller tvätta sig… Det accepterades dock, genom ett litet gruffande, när det berättats att pappas syster var på väg med tåg från Karlskrona och mamma var också på väg, så han skulle inte vara ensam. Med ett löfte om att komma tillbaka senare på eftermiddagen kvällen ”släpptes” storebror iväg motvilligt av vår far, som i hela sitt liv varit en mycket utpräglad ensamvarg.

Som sagt, en märklig och obehaglig känsla av nedräkning har satts i gång… Och det är så obeskrivligt svårt att förklara känslorna kring det som komma skall! Man vill inte att han ska ha ont, man vill heller inte att han skall lida för länge, men man vill heller inte släppa taget och att acceptera att han ska lämna oss…det går bara inte!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s