I morgon lyfter planet från Kastrup med pappa och storebror som pax.

I morgon har äldsta storebror och pappa biljetter till Bangkok och ska tillbringa två veckor tillsammans med oss, det ska bli riktigt mysigt och trevligt. Min fyrtioårsdag infaller under deras vistelse här och det är den bästa present jag kunde få, att pappa kommer hit.

Det har varit oroligt kring resan eftersom vi i början av mars fick beskedet att pappa har lungcancer. Man satte in bromsmedicin för att hämma tillväxten efter kontroll och i måndags var han, storebror och mamma på sjukhuset för kontroll. Doktor beslutade att ta bort bromsmedicinen, pappa svarade inte riktigt som man hoppats på. Modertumören hade vuxit sedan kontrollen i april.

När vi skypar säger pappa att han orkar resa, det är han inte så orolig för, men att vi nog ska räkna med att han kommer att ligga och sova, eller åtminstone vila, den mesta tiden. Pappa har inte så mycket aptit kvar längre, maten smakar inte så han har fått proteindrycker som komplement och dessa gillar han. När man inte har så mycket matlust kvar blir det ju också en bidragande faktor till att man blir vansinnigt trött, man får ju mindre energi… Vad pappa påtalar som den jobbigaste delen i sjukdomen är just att han är vansinnigt och obeskrivligt trött. Han tycker inte det är så roligt att han inte har någon ork att göra några insatser, utan tillbringar största delen av dagen i sängen.

Sonen ser fram mot att morfar ska komma. Jag känner att det blir den bästa 40 årspresent jag kunnat få och trots sjukdom känns det viktigt att fokusera på de positiva stunder och glädjeämnen som vi kommer att skapa tillsammans, när pappa och storebror är här.

Storebror behöver också sol och värme och rhabilitering, han kan ligga vid poolen hela dagarna och läsa om han känner för det, eller åka in till BKK och titta på palatset, ta en flodtur, besöka diverse sevärdheter helt enkelt göra vad han känner för – så det blir nog 2 trevliga familjeveckor framöver tror jag. Vi ser fram mot besöket.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s