Första maj och 45 grader i skuggan

Har idag kommit på ytterligare en fantastisk fördel med att ha en thailändsk maid – det är bara hon som klarar av de riktigt heta dagarna och kan aktivera Lillskruttan, som självklart inte lider av värmen, eftersom hon bara var knappt 2 månader gammal när vi kom hit.

De senaste dagarna har maken och jag inte klarat av att stänga av AC:n under nattetid. Det har vi kunnat väldigt länge fram tills nu, men nu tar det 30 minuter så har kylan ersatts och stigit till 37 grader i sovrummet, det är ingen trevlig rumstemperatur att försöka sova i, kan jag avslöja. Definitivt inte när du har en skoldag eller arbetsdag som kräver att du är utvilad. Vår elräkning lär ju vara skyhög i slutet av maj månad, eftersom vi får köra AC även under dagarna när Lillskruttan ska sova middag. När hon ska sova lider hon av värmen och sover dåligt, men en rumstemperatur på mellan 35-40 grader kan hon obehindrat springa runt klättra på möblerna, hoppa skutta och dansa i….

Idag är det väldigt varmt och det som min thailärare sa att efter 29 april vänder det och blir svalare har vi inte erfarit ännu… vi hoppas dock fortfarande och välkomnar ett regn idag så att det rensar upp lite grand i hettan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s