Temple of tooth, Kandy

image

När Buddha föddes, föddes han i vatten. Och för att han skulle kunna komma iland slog 7 lotusblommor ut på vattnet och han gick i land. Buddhatemplet vi besökte skyddades av lotusblommor och man köpte vackra blomfat m lotusblommor i offergåva.

BUDDHA satt under ett kanonballträd och när han föddes stod hela trädet i blom.Trädet kallas Kanonball tree och står utanför ” tandtemplet”.

I dag lämnade vi havet och Bentota för kulturella äventyr på Sri Lanka. Många många timmar i minivan, först Thefabrik ( jag hade hoppats på theplantage så jag blev lite missnöjd men det var ändå intressant att få berättat för sig om the-processen) sedan vidare till Kandy och Temple of tooth, därefter till en örtmedicinplantage ( där vi även fick massage) och sedan vidare till hotellet där vi ska bo kommande tre dagar Singiria hotel. En fullspäckad dag, men flest timmar i bil vilket är lite drygt, är nu till enda. Vi har checkat in, organiserat inköp och kläder. I morgon ska sonen och maken bestiga Singria Rock och närma sig Buddha! På kvällen blir det safari, men under dagen stannar jag och mamma på hotellet m Lillskruttan. Jag har bestigit både tempel på Angkor Wat och steppat upp i Frihetsgudinnan så jag stannar på marken denna gång och försöker slappa vid poolen m Lillskruttan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s