Äntligen fick vi tid

I helgen hade vi den nyanlända svenska familjen på besök. De har en tjej som är född samma år som Lillskruttan och de bor här i Nichada Thani. Mamman i familjen är jurist vid polisen i Solna och medföljande till maken som arbetar för ett medieföretag.

Vi hade trevligt väldigt trevligt, lugnt och avslappnat. Efter middagen avvek makarna till min makes favoritpub ”Breeze” utanför gaten här i Nichada medan vår son fick hem en av sina skandinaviska kompisar och de försvann upp på rummet och tittade på film och spelade X-box. När jag nattat Lillskruttan fick jag en liten stund tillsammans med grabbarna. Vi ser många fördelar i att det är så många år mellan Lillskruttan och sonen. Man får liksom tid med sonen när Lillskruttan somnat och tid med Lillskruttan när sonen är i skolan.

Lördagsmorgon var det fotbollsmatch igen. Det är det varje lördag och den 11 maj är det den stora cupen. Sonens lag ”Cocca Cola” spelade riktigt bra, trots 34 gradig värme kl 9.00. De hade ett bra passningsspel och ett bra försvarsspel. Sonen gjorde återigen ett av matchens mål och han la inlägget till ett mål. Efter fotbollen var det lite läxläsning och lunch sedan stack sonen iväg till en kompis och efter att Lillskruttan sovit middag hämtade vi alla tre gossarna som hängde ihop och åkte till Nichada Pool ett par timmar.

På kvällen blev det hämtpizza och gemensam middag med grabbarna och sedan precis innan Earth Hour kiliade de hem till en av de tre killarna för en sleep over där.

Söndagen gav oss äntligen tid att åka till fotografen och framkalla och förstora fotografier med motiv hemmifrån. De hade bara två likadana ramar, så jag fick beställa ytterligare 8 ramar, som jag ska hämta nu i veckan. Det blev riktigt fina bilder att sätta upp på väggen. Både med motiv hemmifrån men också på familjen som placerades i en liten fotoram.

På kvällen blev det helstekt fläskkottlet, men vi saknade rosmarin vilket gjorde att det inte riktigt smakade som hemma och efter middag var det skype med föräldrarna hemma i Sverige och med makens farmor.

Nu är det vardag igen och veckorna rusar i en fantastisk hastighet här nere… man hinner knappt blinka så är det vardag igen! Denna vecka är det Pokenoafton med skandinaviska damerna och på lördag är det påskfest med SWEA, om en vecka kommer mamma hit på tre veckors semester.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s