En SWEAhelg vid kusten

Fredag kl 13 avgick taxin från BKK city. Vi lämnade i ösregn och Tor slog sin hammare ”det kändes verkligen helt rätt att byta ut BKK mot Mae Phim”. 7 SWEOR i en taxi, förlösande skratt varvat med djupa existensiella frågor gjorde taxiresan enkel, trots att chauffören pga regn fick köra 50 km eller ibland även 30 km i timmen. Väl framme i Mae Phim togs vi emot av SWEAsystern som är permanent bosatt i byn. En välkomstsittning på stranden i solnedgång, badkarsvarmt saltvatten som omslöt kroppen vid kvällsdopp underbart ljuvligt och lyxigt och detta endast ett par timmar från BKK.

Kvällens middag intogs på en italiensk restaurang. Efter middag en liten samling på ett av våra hotellrum där vi löste världsproblemen!

Lördagen tillbringades till havs! Helt sagolikt! Vår SWEA på plats hade bokat in oss på en båtutflykt, med en engelsman som var vår guide hela dagen. Han visade oss först till en ö, där drottningen byggt upp ett center där man tar hand om sköldpaddor. Det var mycket intressant.

Därefter blev det lite snorkling. Vi var 4 SWEOR som snorklat tidigare och en av oss upplevde det som riktigt bra snorkling. Jag uppskattade framförallt koraller. Man måste ha i åtanke att det är relativt nära fastlandet OCH nära BKK men att kunna snorkla ett par timmar bort är lyxigt för oss nordbor!

Dagen fortlöpte med lunch och ytterligare ett stopp strax utanför en ”öde ö” där det endast finns en resort. Kritvit sand, smaragdgrönt vatten men om du inte bor på resorten får du inte heller gå i land, utan vi fick njuta av att kasta ankar och bada i vattnet utanför. Här stannade vi länge! Vi fikade på en fantastiskt god morotskaka som vår ciceron bakat- jag tror aldrig att en kopp kaffe och morotskaka smakat bättre än då! Vi badade, hoppade från soldäck på båten, solade och snackade, sov och lyssnade på musik helt enkelt vi bara njöt! Carpe Diem i sin vedertagna mening! Efter 6 timmar vände skutan hem igen. Det var dax för MASSAGE!

Vår SWEA hade bokat in oss alla 7 kl 17 och vi fick en timmes njutning. En del bad om thaimassage, andra om fotmassage och somliga om aromaterapeutisk massage. Väck mig inte, jag är i himmelen!

Sedan var det å fixa till sig inför en liten aptitretare hemma hos värdinnan. Oj! vad vi blev bortskämda. Det var så hemtrevligt, vackert, mysigt, tjejigt men ändå kungligt. Middag på ett mysigt svenskägt ställe med god wienerschnitzel.

Nu sitter jag i taxin tillsammans med ett väldigt tyst gäng- vi har alla, vågar jag nog säg väldigt många vackra minnen tillsammans som vi skapat under denna underbara helg i Mae Phim!  Vi har säkert genom våra diskussioner läry oss nya vinklar. Vi har skrattat så tårarna sprutat, vi har också delat med oss av sorgeämnen. Vi är ett par av de många expatsvenskar i SWEA Bangkok och vi har haft möjligheten  att tillbringa tre dagar tillsammans, ett gäng kvinnor mellan knappt fyllda trettio till knappt fyllda sextio en magisk helg!

Detta bildspel kräver JavaScript.

TACK tjejjer!

Annonser

One thought on “En SWEAhelg vid kusten

  1. Å vad härligt ni haft. Blir nästan lite avis o önskar att jag kunnat vara med er o njuta av livet o havet. Stora kramen från den soliga (o kalla) kusten i Södermanland!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s