Ett år i Rain Tree residence 26 Februari

I dag är det ett år sedan vi sov i huset första natten. Vi hade som tur var ett röd bord och 4 plaststolar i köket samt vars en säng i vardera sovrum. Dessvärre hade vi en krasch på vår router eller server  vilket gör att de första bilderna av huset omöblerat och med enbart det röda plåtbordet (fällbord ala campingstil) och de 4 plaststolarna är begravda med NAS….

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det var inte mycket här fanns för ett år sedan. Idag känner vi oss relativt nöjda, men vi har ett par önskemål kvar och det är tavlor, fotografier på väggarna, lite thailändska bokhyllor, en soffgrupp och ytterligare en TV så att vi kan ha vuxenumgänge på entreplan medan barnen kan spela Kinnect eller kort eller något brädspel på ovanvåningen. Men allt tar tid och det kostar pengar.

Först var jag jättebesviken över att vi inte fick hyra möblerat – men nu om jag tittar i backspegeln har nog just det varit avgörande för att familjen känner att detta blir allt mer hemma. OM vi får dutystation någon annanstans i världen är det detta husets möblemang som vi skickar i container till kommande ort.

När vi köper möbler tänker vi på att det ska vara möbler som vi vill ha med oss hem till Sverige när vi återvänder – därför tar det också lite tid att inhandla och boa upp oss, så att säga. De där lite annorlunda och mer speciella möblerna, lamporna, textilierna, tavlorna m.m. är det enda som vi känner att vi inte kasserar, eller säljer på andrahandsmarknaden i Nichada, när vi drar vidare. I går köpte vi 2 golvlampor av en israelisk familj som börjar sälja av saker inför sin flytt hem till Israel i juni. Passade perfekt i detta hus men kommer att vara lika fina hemma i Sverige!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s