Söndagsbrunch

Sista söndagen i månaden träffas alla svenskfamiljerna (native swedish speakers) för att njuta av Bangkoks hotellbruncher.

Igår var vi på InterContinental och njöt i stora muggar av en fantastisk buffé. Det var free flow champagne, bara det var en fantastisk känsla att njuta.

Efter brunsch åkte vi hem och hämtade Lillskruttan och sedan strålade vi samman igen för att avsluta en trevlig dag tillsammams hos Anna och Hans.

En av Thailands attraktiva sidor är god mat, billigt och rikligt. Många härliga lyxhotell med bra restauranger. Men- även om man inte vill köra lyxliret, är maten god och billig tillochmed i dyra BKK.

Nu ska man väl kanske ha i åtanke att det går fort att glömma ”tänka svensk krona”! I ett år har vardagens utgifter såsom hyra, skolavgifter, läkarkostnader, elräkning, vattenräkning, tvavgift, mobiltelefon, bensin osv betalts i THB…med det vill jag säga att vi måste anstränga oss för att tänka svensk krona och det blev tydligt igår när vi tyckte notan för denna mycket bra brunch dock blev litta väl saftig!

När vi omvandlade till svkr erkänner vi båda att det var inte gratis, men hemma i Sverige hade denna typ av brunchbuffet varit olöslig ekonomiskt!

Baksidan av BKK stirrade oss i nacken och vi såg alla återigen sanningen i vitögat, unga vackra thailändskor armkrok m västerlänningar. Vi var alla slående överens om att vi nog aldrig kommer att kunna bli helt oberörda av detta och det kryper under skinnet på oss samtifigt som vi också ifrågasatte våra slutsatser- är vi så matade m detta att vi drar förhastade slutsatser. Många är faktiskt de västerlänningar som börjat jobba i BKK och blivit kära i en thailändska och det är inte alls ovanligt med blandäktenskap!!! Att elaka tungor menar att ett blandäktenskap är en fantastisk möjlighet för en thai må ha viss innebörd…

Vi njöt av vår möjlighet som givits oss; expat living i denna fantastiska stad! På ett trevöigt hotell, med en mycket bra buffé och i bra människors sällskap. Ödmjuka trots sina framgångar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s