Konsert mot trafficking på ISB

image

Lördagskväll: sonen är på födelsedagskalas m sleep over, maken och jag passar på att gå på en galakväll på ISB med temat ”TRAFFIC JAM”. Det är vår vän, musiklärare Anthony Giles, som arrangerar denna konsert. Ett samarbete mellan FN och ISB’s high school elever.

Thailand är ett paradis för många. De flesta m’nniskor, i synnerhet västerlänningar, förknippar Thailand m paradisöar, lyxhotell, billigt och lyxigt restaurangliv och tror sig finna den totala harmonin och lyckan i ”LEENDETS LAND”. I Thailand är det sommar året om och sommar förknippas med semester och inga tider eller stress och det vet vi väl alla hur bra vi mår utan stress? Inte konstigt att Thailand symboliserar lugn och harmoni och total avslappning.

Javisst som boende på expatspremisser kan jag välja att spela med i den västerländska drömmen om paradiset, fortsätta blunda för sanningen som utspelar sig i detta paradis! Föräldrar som säljer sina barn, människor som blir lurade över gränserna med löften om bra jobb och bra löner att sända hem till familjen. När min son går till skolan finns det en gosse någonstans i paradiset som går till fabriken och limmar ihop skosulor till flip flops. Flip flops som säljs för ingenting på marknader runtomkring i Thailand och flip flops som likt förbannat en västerlänning ger sig hundan på det ska prutas på, för så är det ju i Thailand – här prutas det!!!

Nu ska jag posta inlägget och luta mig tillbaka, ta in kunskapen från de proffs som arbetar dagligen med trafficking och slaveri och njuta av studentkonsert i vår bubbla. Initiativet och syftet m traffic jam är enastående.

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s