Uppdatering

Efter att firat Lillskruttans födelsedag i går med hembakt och glögg, samt glasstårta från DQ är det dags att ta tag i lite uppdateringar från de gångna dagarna.

I fredags var Mormor och jag på en liten ”julskyltning” här i Nichada Thani. Det var inte en vanlig julskyltning utan det var 4 hem som öppnade upp för allmän beskådan av deras julpyntning av sina residences. Det var väldigt intressant! Och väldigt amerikanskt med för den delen.

I det första hemmet vi besökte fanns ca 50 julkrubbor från världens alla hörn. I det andra hemmet fanns inget riktigt tema eller fokus utan bara väldigt, väldigt mycket juldekorationer över allt. I det tredje hemmet var julgranar, en i varje rum. Husen i Nichada är inte av den lilla storleken typ 4 rum och kök… så det var en hel del julgranar i olika tema t.ex. i barnens lekrum var julgranen pyntat väldigt kulört med leksaker och polkagrisar, klubbor m.m. I det sista och fjärde huset var det allmän julpyntning, med mycket jultyger. Efter rundvisningen samlades alla i ett av husen här i Nichada där det var julmarknad i huset… och internationellt dignande julbord. Ni kanske kan måla upp en bild av storleken på en del hus, när man kan husa ca 50 Nichadadamer, julmarknadsstånd med försäljning och dessutom ett julbord… Jepp, det är den lilla artificiella bubbla jag befinner mig i just nu under vår tid som utstationerad FNfamilj!

På lördagen åkte hela familjen C till River Kwai. Det var en mycket trevlig övernattning och upplevelse. Se mer om River Kwai och Sai yok national Park under ”sevärdheter”.

Måndagen var ganska så kaotisk. Vår maid Puh var ledig eftersom det var thailändsk högtidsdag och Lillskruttan var ganska klängig, att gå till mormor fungerade sådär och jag hade väldigt mycket att baka och fixa inför födelsedagen. Men på kvällen när lugnet lagt sig avnjöt vi nybakat saffransbröd efter kvällsmat och vi spelade ”finns i sjön” innan det var dags för sonen att gå och lägga sig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s