Rain Tree residence 39/780, Nichada Thani.

Vi hyr ett hus i Nichada Thani, vilket är en så kallad gated community.  Nichada Thani består av många små compounds (område med hus) med vakter vid varje compound. Det finns tre ”gater” (ingångar) till Nichada Thani och vid varje gate finns en vaktpost där det står beväpnade vakter dygnet runt. Om man kör in måste man lämna sitt körkort och kvittera ut ett ”visitors pass” om man inte bor här inne.

Nichada Thani är som en stad i en stad, men betydligt mer karaktär av en bubbla. Skolan tornar upp sig vid huvudentrén och i centrum finns tandläkare, läkare, bank, sömmerska, DHL, två caféer, en restaurang, en importbutik för västerländska matvaror, ett apotek, mattaffär, presentbutik, resebyrå, kemtvätt, florist, prylbod, skönhetssalong, gym, 50 meters simbassäng, Starbucks, squashbana, aerobichall, tennisplan och ett spa. Det finns en kristen kyrka också i centrum.

I den östra delen, där vi bor, finns en grekisk restaurang och ytterligare en bassäng som är 25 meter. Här byggs det ”nya” centrumet och vi vet inte riktigt vad det innebär för ”det gamla centrum” om det kommer att slå igen, eller om NIchada är i behov av 2 centrum. Det finns enligt ryktesvägen 4000 personer i Nichada, drygt 20 olika compounds med varierande många hus men mellan 20 och 30 hus per compound. Sedan finns det drygt 3 lägenhetshus så det är ett stort område.

Centrum ligger beläget vid en vacker sjö och överallt är det grönt, och vackra blommor och det är rent och snyggt i hela Nichada Thani.

ISB, skolan, är en amerikansk skola och den är gigantiskt. Den är så stor att det inte går att förklara ens. Inga fotografier eller bildbevis ger skolans dimension rättvisa.

Befolkningen i Nichada Thani består till majoriteten av amerikanska ambassadens folk, Chevronanställda, Royal Copenhagen, Dtac, FN-anställda och lärare vid ISB.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s